Propunere: impozitarea spagii :D

Asistat-am la o minunata dezbatere pe tema „anticoruptiei“, o actiune care ramâne, din punctul meu de vedere, o simpla teorie. De ce ? S-a plecat de la cautarea definitiei potrivite pentru termenul „anticoruptie“. Pai, oameni buni, nu era corect si firesc sa se defineasca in primul rând „coruptia“ ? fenomen ce dicteaza cursul vietii in regimul actual.

Cum Dumnezeu sa lupti pentru a „defrisa“ coruptia când ii indoctrinam pe copii inca de la gradinita cu princiipiul #nu dai, stai la coada#…când inca de la 3-4 anisori ii invatam sa le ofere cadouri scumpe doamnelor educatoare si mai târziu invatatoare, in prima faza pentru a fi vazuti bine, iar treptat pentru o nota mai buna, pentru a trece clasa, pentru a obtine anumite favoruri…

Spaga numita de oficiali „mica spaga“… dar de unde? e de fapt „atât de importanta portita spre numeroase beneficii“.
Românii si nu numai se vad pusi in situatia de a plati pentru a-si asigura un loc la un liceu de prestigiu, la o facultate cu nume important. Românii dau spaga pentru un loc de munca. Românii dau spaga pentru a-si trata o boala… si asa… România devine „tarâmul tuturor posibilitatilor dependente de spaga“.

Se doreste infiintarea unor servicii in toate institutiile care sa raspunda strict de control si audit =))))))) buna gluma, alti bani, alta distractie !!!! oare acum nu avem servicii sau institutii de control ??? de audit ??? de inspectie ??? Oare acum patronii nu scapa basma curata gratie unor sume cu care le fac ochi dulci inspectorilor ?

Propunere:haideti sa facem spaga legala, dar sa se aplice si TVA, eventual dublu. Sa vedeti atunci ce isi revine economia tarii !
Pâna atunci: ne meritam soarta pentru ca noi suntem cei care incurajeaza sistemul actual. De asta putrezesc la propriu oamenii in spitale ! De asta ajung copii de bani gata ca in clasa a XII-a sa nu mai stie tabla inmultirii, dar sa ocupe un loc de frunte in clasamentul clasei ! De asta ajung sa ne conduca oameni care habar n-au de problemele cu care se confrunta sectoarele de care raspund… Sunt „monstrii“ creati de noi.

foto: http://www.vidu.ro/index.php?cat=caricaturi&pag=fraude-furturi-si-coruptie-in-romania

Advertisements

5 thoughts on “Propunere: impozitarea spagii :D

  1. ba nu, soro, lasa sa se dea spaga, ca e in felul nost'de-a fi! cuvintele"pesches", "ciubuc" vin din lb. turca, adica de la aia de ne-au ocupatara atatia ani, chit ca noi nu vrem s-o recunoastem.

    Like

  2. @ căpcă1. ai dreptate, a da si a lua spaga sunt fapte care ne incadreaza in normalitate. Baselu cica vrea impozit pe toate veniturile… Oare spaga se considera "venit" ? 😀 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s