Invatamantul- pacientul de la "A.T.I."

Mi-e ciuda de mor ca nu s-a gasit un om care sa preia fraiele invatamantului asa cum trebuia, sa faca ceva pentru copiii neamului asta, sa lase dracului politica si sa puna umarul la treaba. Sarmanul Spiru Haret cred ca nu si-a gasit linistea nici in ziua de azi. Ce el a lasat scris, altii n-au fost in stare sa puna in aplicare, nici nu mai incape vorba de o “anexa”, o imbunatatire ceva. “Bube” da ! Adaugam bube cu fiecare noua numire de ministru al Educatiei ! Ce dracu ? Tocmai domeniul asta care ar trebui sa fie “AS” din toate punctele de vedere , e bagat in mocirla ? Tocmai domeniul asta care ar trebui sa formeze oamenii tarii ? Pe langa faptul ca profesorii nu mai dau niciun ban pe calitatea muncii pe care o presteaza (sunt si exceptii, clar ! ), iar elevii nu prezinta nici cel mai mic interes pentru studiu individual, sunt multe “bube” scrise !

1. Programul guvernamental “Laptele si cornul” pentru caini si pisici, da’ nu numai ca doar paharul cu lapte e bun si ca minge, nu -i asa ??? Nu o sa inteleg neam de ce Dumnezeu s-a inventat un asemenea program in conditiile in care copiii bogatasilor nu mananca in veci produsele respective, ba mai mult ii vezi dupa ce ies de la ore ca le arunca la cativa metri de scoala, joaca fotbal cu ele. Oare nu era mai bine sa se investeasca ceva fonduri in cate o minicantina in fiecare unitate de invatamant ? Asa copiii ar fi putut primi o masa calda , sanatoasa o data / zi. Bineinteles, doar pentru cei care vroiai sa manance. Se investea o data si bine ! Bani ar fi fost… la ce sume s-au irosit pana acum …………….. EXEMPLE sunt destule ! S-au dat fonduri pt grupuri sanitare moderne ! Bineinteles, la tara s-au facut in exterior. Doar ca de ceva timp, cei din sanatate s-au gandit ca NU dau autorizatii sanitare de functionare daca grupurile sanitare nu sunt in interior. clar, pt obtinerea autorizatiilor se impune un nou proiect pt grupurile sanitare. Deocamdata e o problema ciudatica si lasa loc de interpretari.

2. Descentralizarea ! Acest proces atat de trambitat care ar fi trebuit sa se materializeze inca din anul 2009, daca nu ma inseala memoria. Pai de ce sa se produca la noi o descentralizare corecta ca in tarile mult mai civilizate si dezvoltate ? Ei bine, la noi, nu si nu si nu ! Pai de ce sa nu faca parte din consiliul de administratie al scolii, care, de altfel, decide soarta copiilor nostri, si ciobanul satului ? Si ce daca n-are nici cea mai vaga idee despre ceea ce inseamna o norma didactica, despre ceea ce presupune incadrarea personalului didactic ? De ce sa nu-si aduca directorii mai aproape de “san” toate rudele de la maimuta incoace ? Ca , deh, numirea cadrelor didactice o sa-i cada in sarcina. Si de ce sa nu-si numeasca primarul directorul pe care il vrea vena sa pentru scoala cu personalitate juridica din comuna pe care o pastoreste ? Ca , doar, deh, e mosie lasata de la muma ! O alta mare buba ! Finantatea “per capita”- clar, in functie de numarul de elevi. Deja se anunta lupte serioase pe plan local intre directori… prin ce metode sa atraga cat mai multi elevi in unitatile pe care le conduc… Asta da preocupare majora pt managerii unitatilor de invatamant !

si mai sunt atat de multe… da’ ma opresc aici … deocamdata. NERVI !

Advertisements

3 thoughts on “Invatamantul- pacientul de la "A.T.I."

    1. Și uitasem de postarea asta… Dacă aș scrie acum despre învățământ, aș scrie și mai trist… M-as bucura să ai dreptate. Eu, cel puțin în acest moment, nu văd luminița de la capătul tunelului în ceea ce privește învățământul…

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s