Suflete nevinovate "calificate" in cersetorie…

Tot mai multi copii se “califica” de mici pentru meseria de cersetor… fortati de imprejurari au capatat statutul de sclavi ai parintilor. Ii vezi pe la toate colturile, in zonele mai aglomerate ale orasului, in intersectii, in fata marilor magazine … peste tot … Inghetati, zgribuliti, cu o haina cu multe numere mai mare decat le-ar trebui care , la randul ei a fost capatata de la vreun trecator … cu ochii umeziti, buzele tremurande, mainile murdare si vinetii … te privesc fix in ochi “Da-mi si mie 1 ban … Sa-ti dea Dumnezeu sanatate” … Ingheti la randu-ti in fata unui asemenea suflet… Ramai blocat la gandul ca poate leul ce i l-ai da chiar ii va aduce o bucata de paine … Da’ de unde … ?! La cativa pasi mai incolo, intreaga actiune este vegheata de catre parintele copilului in cauza, ceva mai bine imbracat, mai curatel, da’ musai cu tigara aprinsa in gura … Il vezi dupa ce deja i-ai inmanat micutului banul pentru asa-zisa paine. Imediat ce te indepartezi, cretinul cu statut de parinte se indreapta catre copil si-i smulge banii… Copilul, cu aceeasi tristete palida se intoarce unde-i locul… in strada la cersit pazit de ochiul vigilent al cretinului/ cretinei… ce viata ar trebui sa aiba acesti copii … Oare asta chiar e soarta lor ? Ce ghinion sa te pasca sa “capeti” o asemenea familie ? Ce blestem sa te urmareasca sa “rasari” intr-o asemenea familie ? si in tot acest context, esti “stirbit” de toate drepturile imediat ce te nasti: fara drept la joaca, la scoala, la educatie, la prieteni adevarati, la o familie care sa depuna eforturi pentru a-ti creea mediul propice copilariei din povesti…ei, micii cersetori, invata de mici sa fie capul familie. Stiu doar ca rolul lor este acela de a aduce bani in casa.

Politia romana a lansat de ceva timp o campanie prin care ne cere sa nu le mai dam bani cersetorilor, asta pentru ca , drept este, noi “alimentam” si “incurajam” acest sector prin simplul fapt ca le intindem cate o hartie de “1 leu” celor ce ne cer…. Si eu sunt impotriva “dezvoltarii cersetoriei” … da’ in fata unui copil care intinde mana si cere … nu mai sunt eu. Ce-i de facut ?

P.S. are mama o vorba… “da Dumnezeu copii cui nu ar trebui”…

Vama Veche – Copilul si durerea
http://embed.trilulilu.ro/audio/ramona_bluee/767be0b2ed9931.swf
Asculta mai multe audio diverse
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.trilulilu.ro%2Framona_bluee%2F767be0b2ed9931&layout=standard&show_faces=true&width=448&action=like&colorscheme=light&height=80&ref=trlfbmbdlk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s