U.E. ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă

De ce nu ne dezvoltăm ? Pentru că nu vrem. De ce avem cătune care par desprinse din Evul Mediu ? Pentru că aleşii i-au condamnat pe sărmanii oameni să trăiască aşa şi în continuare le interzic cu desăvârşire progresul, dezvoltarea.

Nu cred că aleşii noştri mai au vreo scuză pentru nedezvoltare. Poate înainte când nu primeam niciun fel de ajutor din afară, scuza era dată de sursele interne insuficiente. Acum, însă, când U.E. ne pune atâtea fonduri la dispoziţie, cum se poate explica faptul că în nicio comunitate nu se înregistrează progres ? Lipsă de interes, neştiinţă, corupţie, şpagă… ?!? Cum ?! În România noastră ? Ei bine, ţara noastră este tărâmul tuturor posiblităţilor din capitolul „AŞA NU“. Cât de uşor şi de frumos ar putea să se dezvolte satul românesc în condiţiile actuale… Ce-i de făcut ? Un simplu proiect… mama lui de proiect… Dar cum mama naibii să-ţi fie aprobat proiectul, măi edilule, când tu în loc să pui pe primul loc drumurile, te gândeşti la parc de distracţii. Păi cum, măi alesule, să obţii punctaj mare când ai dat proiectul spre întocmire „prietenilor“ lipsiţi de experienţă, iar banii rupţi de la bugetul local îi faceţi 50:50. De ce, măi primare, nu vrei binele celor ce te-au ales ?!? De ce te gândeşti numai la buzunarul tău şi te doare-n flec de noi !?
De ce nu iei, mă, exemplu de la cei care au accesat fonduri europene şi să-ţi pui şi tu osul la treabă spre binele comunităţii ?!
S-au derulat numeroase proiecte proiecte pentru formarea „managerilor de proiecte“= bani cheltuiţi de la bugetul ţării. Rezultatul ? 0. A crescut cumva numărul de proiecte aprobate pentru accesarea fondurilor structurale ? NU. Au fost organizate, de asemenea, foarte multe campanii de informare pentru accesarea fondurilor europene. Bani cheltuiţi. Acelaşi rezultat: 0.
Vorbeşti cu primarii… toţi se laudă că au depus proiecte, însă le poţi număra pe degete pe cele aprobate ! Oficial, cele respinse nu au întrunit un punctaj suficient de mare. Neoficial, neştiinţa celor ce au întocmit proiectul, lipsa de interes din partea primarilor.
No problem… Abia au ce promite în campania din 2012 şi… cu siguranţă, puţini vor fi primarii noi…

Până atunci… nu-mi rămâne decât să aştept primăvara… să iasă iar primarul cu vicele să-mi mai toarne un cancioc de ciment pe stradă… Mulţumesc, domnilor, pentru buna dumneavoastră intenţie !!! (oare un cancioc de ciment = 1 kilometru de asfalt în documentele oficiale ?)           

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s