Cât de importantă este educaţia pentru tine, femeie ?

Organizaţia Salvaţi Copiii derulează în acest an o campanie care nu mi se pare doar interesantă, ci extrem de utilă pentru comunităţile „dezavantajate“. Este vorba, în special, de zonele în care riscul de abandon şcolar este foarte mare din cauza sărăciei, dar nu numai. Campania derulată de către această Organizaţie îşi propune „să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei accesului la educaţie al femeilor şi fetelor, lansând un apel către toate statele să aloce resursele necesare, să ia măsuri oportune şi să dea dovadă de sprijin activ astfel încât femeile şi fetele să aibă şanse egale în domeniul educaţiei“. Campania vizează în primul rând populaţia de sex feminin întrucât s-a constatat că cea mai mare parte din numarul abandonurilor şcolare este constituită din persoane aparţinând acestei categorii.

De ce este importantă educaţia fetelor şi femeilor ? Pentru că ele reprezintă vectori importanţi în societate ! Pentru că educaţia, nivelul de pregătire le permite să aibă un loc de muncă din care să îşi câştige existenţa ! Pentru că femeile au menirea de a insufla copiilor lor valori importante ! Pentru că femeile sunt responsabile în mare parte de caracterul copiilor, de sănătatea şi de educaţia lor ! Pentru că femeile sunt voci importante !

În prezent foarte multe fete, în special din comunităţile de romi, abandonează şcoala încă din generală … aceasta pentru că tradiţia spune că ar trebui să se mărite de „fragede“… aşa se văd femei la casa lor încă de la 12-13 ani … apare un copil … (sau mai mulţi) … capătă statutul de femeie de casă, iar viitorul îi este compromis. Şi nu pentru că asta i-ar fi fost dorinţa, ci alţii au hotărât pentru fata în cauză … Copiii acestei femei sunt numele ce se vor regăsi pe lista celor care nu au urmat deloc cursurile unei şcoli sau au urmat tradiţia ca şi mamele lor …

Organizaţia Salvaţi Copiii speră ca în această campanie de conştientizare a populaţiei asupra importanţei educaţiei fetelor să se bucure atât de sprijinul dascălilor, cât şi al elevilor.

Putem şi noi ajuta la reducerea abandonului şcolar printr-o simplă campanie de informare !

Informaţii cu privire la această campanie a Organizaţiei Salvaţi Copiii pot fi obţinute de aici.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s