Vrei respect ? Dă respect !!!

Odată cu înaintarea în vârstă, unele persoane uită să mai respecte, însă cer cu desăvârşire RESPECT. Că … „ce mai conteaza că eu mă port ca o nesimţită cu o mai tânără care vrea să fie drăguţă cu mine ?!?!?!?! Ha ????!?! Ce e ăla respect dat ??? Eu vreau respect că sunt mai bătrână! E dreptul meu ! Şi nesimţită mai tânără să nu îţi mai beleşti fasolea la mine…”, îşi spune probabil în mintea e …..

Ei bine, dar respectul meu ? respectul faţă de mine ? Eu nu am dreptul asta ? Adică, hai să respect pe toată lumea, să încerc să fiu drăguţă cu toţi că „aşa îmi stă bine” şi, logic (cel puţin în mintea mea pentru că aşa m-au crescut părinţii mei), aşa se cuvine… dar în acelaşi timp să rămân cu ochii în soare când nu cer altceva decât respect…  de ceva timp……….consider că ar trebui să fac o selecţie atentă înainte de a mă apropia de persoanele din categoria asta ( a nu se generaliza)…… Câţiva sunt foarte super mega hiper extra ( 8-}) irascibili, vor să acapareze tot , vor să fie în centrul atenţiei (probabil se adevereşte zicala conform căreia de la o anumită vârstă … omul capătă mintea din copilărie…) precum bebeluşii la care stau aţintiţi perechi de ochi când fac primii paşi sau se joacă pe covor…. Mai grav este că au o părere foarte bună despre ei înşişi „Adică ce părul meu alb nu spune că sunt mai bună decât tine sau chiar mai înţeleaptă?”. NU !!!!! Părul alb nu spune decât că ai ajuns la 100 de ani, în unele situaţii . De înţelepciune nici nu poate fi vorba. De cumpătare nici atât… …… Cert e că lipsa de respect e o boală de care nu mai pot scăpa persoanele în cauză, indiferent de vârstă…….dar, totuşi….. sfatul medicului şi al altor specialişti :)) ar fi să nu se lege de cei respectuoşi ca boala de om sănătos…. Moamă, da’ isterice mai sunt femeile… Lua-mi-aş permis de bărbat ….

2 comments

  1. ce e ala respect? si cum iti dai seama cand cineva iti ofera respect? gandeste-te la o persoana care te respecta si intreaba-te daca iti ofera un respect neconditionat sau vrea ceva de la tine?

    Like

  2. @Adrian Mangu: eu respect pe toata lumea si am pretentia sa fiu rasplatita cu aceeasi moneda. Daca nu se intampla asta, ma distantez treptat de persoana respectiva. Nici nu-si da seama cand dispar…

    Like

Leave a comment