Poate vă era dor de … Piaţa Unirii …

A fost odată o Piaţă a Unirii la Focşani … la un momentdat destul de „dărâmată“, bătrânică, cu diverse mesaje pe obelisc… da’ cu un parfum plăcut de istorie … până când în anul 2008 oficialităţile s-au gândit să împrospăteze parfumul acestui perimetru. Zis şi făcut. Proiect pus pe hârtie, proiect aprobat, lucrări demarate aproape de mijlocul anului 2008. Bani frumoşi s-au îndreptat la vremea respectivă şi pentru o machetă care ne înfăţişa viitoarea Piaţă a Unirii: verdeaţă multă, civilizaţie, cu pavilioane, magazine, o scenă chiar, toate bune şi frumoase. Toate lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în termen de 18 luni, de atunci însă întreaga poveste a căpătat un curs destul de sinuos … s-au descoperit schelete, termenul a fost decalat întrucât a crescut gradul de dificultate a lucrărilor … vremea ploioasă, ninsorile au reprezentat , de asemenea, factori care i-au determinat pe constructori să solicite numeroase amânări ale termenului de finalizare a lucrărilor. Ultimul termen dat a fost 31 mai 2011, însă se pare că reprezentanţii firmei constructoare au cerut să mai aibă câteva luni bune la dispoziţie pentru ca proiectul Recalificare urbană să fie dus la bun sfârşit.  Municipalitatea riscă să piardă însă finanţarea externă tocmai din cauza numeroaselor termene pe care constructorii din varii motive nu le-au respectat. Dat fiind stadiul în care se află proiectul, mi-e greu să cred că lucrările vor fi finalizate până în octombrie, după cum promite firma în cauză …. 

Poate vă era dor:   

aici se ridică o scenă …

   
Nu vreau să cred că proiectul este amânat doar pentru a fi dată spre folosinţă Piaţa Unirii în an electoral …

Advertisements

4 thoughts on “Poate vă era dor de … Piaţa Unirii …

  1. E bine că măcar se conturează şi pare a fi ceva frumos. Nu pare a fi ceva care să scoată piaţa din tipare foarte mult…o îmbină cu vechiul. E bine asta. De abia aştept să fie gata :).An electoral? Nu. Aici este vorba de un primar care nu a ştiut să gestioneze bine aproape nimic în Focşani. Cu regert o spun, dar Focşaniul are nevoie de oameni tineri cu sclipire, cu entuziasm, nu de oameni plictisiţi care au puterea, au decizia şi le e lehamite să se folosească frumos de ea.Te îmbrpţişez draga mea!

    Like

  2. Automat m-am gandit la Piata Unirii din Bucuresti. :)) Aici arata bine as zice eu… Mie cel putin imi place. :)Stii cum e romanu' (mai bine zis constructoru' roman): ca sa duca o treaba la bun sfarsit o tot lalaie pana il uita Dumnezeu… Pe principiu' unu' munceste si alti 5 stau in juru' lui dand indicatii pretioase. :))

    Like

  3. Parerea me e ca mai bine il lasa cum era.Eu dupa cum am vazut proiectu, si cum lam inteles eu cum o sa iasa,cred eu ca no sa mai fie,spectacolele,cum erau inainte,cum ar fi de xemplu,si festivalu vinului,cu caramizele de zid alea,si cu atitea populatie din focsani cum se plimba lumea de obicei,multime mare,o sa fie o aglumeratie,si mai ales ingramadeala printre cararea aia cu zidurile mari,in fata biserici.stau si ma gindesc cio sa fie si de inviere.Nu zic e foarte bine co sa faca un loc mai mare pt.copii,dar baremi sal faca frumos "sa zicem frumos,sa vedem ceo sa iasa".Macar sa faca din jumatea parcului cum e ala de la tecuci,tipo cascada,cu acvario,animale,cum ar fi de exemplu,papagali,etc.Oricum no sa mai fie distractia cum era inaite spectacoli,spatiu,per festivalu,vinului si a beri etc.Poate e altceva cind il vezi in realitate,speram,ca proiectandu sa nu se insele,cu gindirea sa.Si speram ca natura sa nu se dezamageasca de proectant,doar trebuie sa aiba aspect un pic si cu natura,nu?. —SPERAM—.multa sanatate a tot focsanio,va salut.ciao.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s