Concurs “Un mărțișor pentru o persoană dragă”

Dragilor, dată fiind experiența minunată a primului concurs organizat, revin cu o nouă activitate.

Pentru că se apropie luna martie, o lună în care va ploua cu multe cadouri, m-am gândit să vă vin în ajutor. Așadar, pun la bătaie nu mai puțin de 6 cărți, toate semnate de autori români (le voi prezenta puțin mai jos), pe care voi le puteți câștiga pentru persoanele dragi.

Ce trebuie să faceți ?
Lăsați comentariu la această postare cu numele persoanei la care vreți să ajungă o carte și câteva rânduri prin care să arătați cât de importantă este persoana respectivă pentru voi 🙂 (ATENȚIE !!! Nu îmi lăsați adresa în comentarii pentru că țin și la confidențialitatea datelor celor care îmi vizitează blogul).

Perioada de desfășurare a concursului: 19.02.2013 – 04.03.2013.

În data de 05.03.2013 voi anunța câștigătorii.

Jurizarea: va fi subiectivă. Voi desemna câștigătorii în funcție de textele pe care voi le veți concepe pentru persoanele care vreți să intre în posesia cărților.

Cum veți intra în posesia premiilor ? Dacă vă veți regăsi pe lista câștigătorilor, îmi veți trimite e-mail la stanicabostanaru@yahoo.fr fie cu adresa dvs, fie direct cu datele persoanei la care vreți să ajungă volumele (așa mi s-ar părea mult mai interesant și surprinzător pentru persoana respectivă). De precizat faptul că eu mă voi ocupa inclusiv de achitarea taxei poștale.

ATENȚIE ! După cum v-am obișnuit, în colet se va afla și o mică surpriză 😀 (iar câștigătorii primului concurs pot confirma)

Cărțile puse la bătaie sunt:

1. “Moara cu noroc” – Ioan Slavici
Moara-cu-noroc-ioan-slavici

2. “Enigma Otiliei” – George Călinescu
images

3. “Romanțe pentru mai târziu” – Ion Minulescu
sursa_marevol27

4. “Adela” – Garabet Ibrăileanu
images

5. “Scrisoare de dragoste” – Mihail Drumeș
mihail-drumes-scrisoare-de-dragoste

6. Vol. “Chira Chiralina. Codin. Ciulinii Bărăganului” – Panait Istrati
images

Spor la dăruit !

Konkurs.ro - Concursuri si promotii

42 comments

  1. Iubitului meu Laurentiu Badea. I-as oferi cartea nr.5, pentru ca el este foarte important, iar mesajul cartii este in concordanta cu sentimentul magic al iubirii.

    Like

  2. Draga mea mamă, nimic nu se compară cu dragostea pe care ai oferit-o necondiționat copiilor tăi! Ai crescut în inimile noastre care îți aparțin și te sărbătorim în fiecare primăvară pentru că ne-ai dăruit viață și ne-ai dedicat propria ta viață!

    Like

    • I-aș dărui mamei cartea ”Adela” de Garabet Ibrăileanu pentru că mereu a fost o femeie luptătoare, nobilă prin concepții, chiar dacă a plătit tribut scump statutului social( familie de țărani cu copii mulți, pentru care a fost mamă din copilărie).

      Like

  3. Romante pentru mai tarziu de Ion Minulescu.Pentru sotul meu, care de fiecare data cand imi trimite scrisori, imi scrie si cateva versuri din superbele poezi ale lui Minulescu.

    Like

  4. Sotului meu i-as darui cu mare drag o carte. De mic (din motive familiale) nu prea a avut timp sa citeasca (decat lecturile obligatorii din scoala) si tot ne tachinam pe tema asta, pentru ca mie imi place sa citesc foarte mult. Acum ii place sa citeasca mai ales carti de dezvoltare personala si romane din timpul razboiului. Il iubesc mult si as vrea sa-mi inteleaga aceasta pasiune pentru lectura.
    Bafta tutror!

    Like

  5. Pentru Alex – el imi da putere sa continui atunci cand mi-e greu, el ma intelege atunci cand toti ceilalti imi intorc spatele, el e jumatatea mea… Cred ca i-ar placea “Scrisoare de dragoste”… Multumesc!

    Like

  6. “Romanțe pentru mai târziu” – Ion Minulescu s-ar potrivi cu firea DOAMNEI educatoare a baietelului meu,Mihaela Condur.E printre putinele femei ce-ar mai aprecia o carte,cu atat mai mult de versuri,majoritatea s-ar uita ca gaina-n lemne.

    Like

  7. I-as darui o carte mamei mele.Ea mi-a demonstrat ca o mama adevarata nu e cea care da nastere unui copil si care il creste, ci e cea care ii insufla dragostea de viata copilului ei. Ii place sa citeasca in special carti de dragoste, asadar cred ca ideala pentru ea ar fi cartea cu numarul 5.

    Like

  8. Primele doua carti, daca nu si din celelalte se studiaza in liceu, asa ca fiica mea ar fi cea mai potrivita sa-i daruiesc una din carti. Cum in aprilie este ziua ei de nastere, ar fi un bun cadou si o motivatie in plus sa invete sa citeasca mai bine. Acum invatam sa citim abia, dar o atrag foarte mult cartile si lectura, ca si pe mine.
    Cum tatal ei a abandonat-o de mai bine de 4 ani, nemaivenind sa o vada nici macar de ziua ei, sa-i aduca un cadou, eu trebuie sa compensez si sa-i ofer cat pentru ambii parinti.
    Ea este destul de matura si intelege ca este greu, nu face pretentii, insa e copil si nu vreau sa simta lipsa unui al doilea salariu in casa, vreau sa se bucure si ea, cum se bucura toti copii de varsta ei cand primesc ceva.
    Ce inseamna ea pentru mine? Este o parte din mine, este sufletelul meu care-mi lumineaza ziua, este tot ce mi-am dorit si D-zeu mi-a dat. Este exact copilul pe care mi l-am dorit dintotdeauna.

    Like

  9. Eu vreau cartea numarul 3 pentru mine! Mie imi place sa primesc cadouri si m-as bucura foarte tare daca mi-ai da-o ! Promit ca o sa o dau mai departe dupa ce o voi citi!

    Like

  10. ANDREI MERITI CE ESTE MAI BUN SI PENTRU CA PE 16 MARTIE ESTE ZIUA TA AS DORI SA/TI DARUIESC ACESTE CARTI.TU PUTEAI SA NU EXISTI DAR M/AM INCAPATINAT SA CRED CA VEI FI SANATOS SI D/ZEU A FOST ALATURI DE NOI.TE IUBIM ENORM.

    Like

  11. Mi-as dori sa pot oferi aceasta carte jumatatii mele,fiintei in jurul careia se invarte tot universul meu! Pe langa buchetul mare de trandafiri si cutia de bomboane,mi-as dori sa ii pot oferi si o carte “Romanțe pentru mai târziu” – Ion Minulescu ar fi perfecta pentru a sarbatori muzica iubirii ce ne uneste!

    În tine-mi pun toată speranţa
    Şi-ţi zic:
    – De-acum pentru mine fii totul,
    Iar eu
    Voi fi pentru tine acelaşi ateu,
    Ce-afară de tine nu crede-n nimic.

    Like

  12. Persoana la care mi-as dori sa ajunga aceasta carte, este mama mea, in semn de multumire pentru faptul ca ea m-a initiat pentru prima data in tainele lecturii, ea mi-a citit primele randuri de poveste si tot ea, m-a incurajat sa scriu si eu la randul meu pentru mine sau pentru altii. Cartile prezentate se regasesc in colectia mamei, cu o singura exceptie ,, Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumes. Sunt convinsa ca s-ar bucura tare mult sa isi largeasca colectia autorilor romani, pe care ii aprecieaza tare mult. Mama este o fire sensibila, iubitoare de lectura, o romantica incurabila,care merita toata dragostea si afectiunea mea, iar aceasta carte ar fi un dar minunat pentru ea, cu ocazia zilei de 8 martie- Ziua mamei. Eu imi divinizez parintii, si cred ca toti ar trebui sa facem la fel, tinand cont ca ei ne-au dat viata si ne-au ajutat sa fim ceea ce suntem in prezent, iar drept recunostinta, ar trebui sa le mai facem din cand in cand cate o astfel de surpriza!

    Like

  13. As dori „Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumes pentru draga mea prietena si fosta colega de banca, Adela, una dintre putinele persoane care imi inteleg si impartasesc pasiunea pentru literatura. Gaseasc aceasta carte potrivita ei datorita faptului ca o alta opera a acestui autor – „Elevul Dima dintr-a saptea” – ne-a unit in clasa a VII-a, fiind singurele care i-au apreciat valoarea. In ultimii aproape 6 ani, mi-a fost alaturi in cele mai dificile momente. Pot spune ca mi-a fost si unica prietena pentru o perioada destul de lunga. Consider ca macar o carte i-ar demonstra cat de mult o apreciez.

    Like

  14. Pentru MAMA,
    De cand m-ai nascut, m-ai protejat, m-ai ingrijit si mi-ai calauzit drumul ca o stea norocoasa…
    Esti ingerul meu de pe Pamant, esti ceea ce nu toata lumea are…

    Like

  15. Prietenei mele care trebuie sa nasca cam in acea perioada.Nu am cuvinte sa descriu cat este ea de importanta pentru mine si cum ma uimeste in fiecare zi cu bunatatea ei. In acest fel as putea sa-i si multumesc pentru faptul ca a aprins o dragoste imensa pentru citit in sufletul meu.

    Like

  16. Parintilor pentru ca:
    Citez din Cedry2k:
    “Da mama!
    M-ai invatat sa convietuiesc
    Cu ceilalti sa invat incet sa iubesc
    M-ai hranit, mi-ai spalat cu har Dumnezeiesc
    Ai cladit un soldat
    De aia iti multumesc
    Ca si tie tata
    Mi-ai aratat cum sa ma zbat sa razbat
    Ca un barbat adevarat
    Fara sa ma abat de la drum”

    Like

  17. “Ciulinii Bărăganului” este o carte pe care as vrea ca fiul meu sa o citeasca, numai ca fiul meu nu are inca un nume. Urmeaza sa vina pe lume in aprilie, dar deja este cea mai importanta persoana din viata mea, primul la care ma gandesc atunci cand trebuie sa fac o dedicatie sau un cadou.

    Like

  18. Pentru Andrei,cel care ma face sa plang,apoi sa rad in hohote,cel care ma duce pe culmi si ma scoate din nisipuri miscatoare deseori,cel care imi este alaturi si ma ajuta sa devin un om mai bun,cel care ma iubeste asa cum sunt,cel care ma tot creste,ma coace de 4 ani si care are rabdare cu mine,ca-s mica.Pentru cel fara de care viata nu poate fi imaginata,cel fara de care simt ca nu pot sa respir cu un asemenea gol in inima,resimtit ca un junghi.Pentru cel ce inseamna totul pentru mine:el e clipa,el e viata,el e iubirea mea.

    Like

    • Cred ca l-ar incanta Vol. “Chira Chiralina. Codin. Ciulinii Bărăganului” – Panait Istrati sau “Romante pentru mai tarziu” de Ion Minulescu.

      Like

  19. Destul de greu să aleg o singură persoană din viata mea căreia să-i ofer o carte. Pentru un motiv sau altul, le-aş dărui tuturor! Pe primul loc e, cu siguranţă, fratele meu, Ovidiu. Absolvent al Facultăţii de Informatică, după vreun an lucrat în ţară, a plecat în Cipru la o companie de profil. 12 ani s-a bucurat de soare şi de civilizaţia occidentală. Gândurile de plecare spre alte zări nu l-au părăsit niciodată, astfel că a semnat un contract cu o firmă din Canada. Credeţi că e în ţara aceea răcoroasă? NU! E în ţara noastră răcoroasă! Venind în mai în ultimul său concediu în România (aşa credea el atunci), stând noaptea în jurul afumătorii cu toţii, adulmecând pastrama de porc din instalaţia de fum improvizată şi bucurându-ne bahic de o licoare fără E-uri, Ovidiu s-a lăsat pradă nostalgiei familiale: “Unde, naiba, mă duc eu singur?” Acela a fost declicul… Acum, suntem toţi trei fraţii în ţară cu familii cu tot, ne strângem să sărbătorim evenimentele fericite ale fiecăruia, ne plângem unul altuia de piedicile ivite la tot pasul, ne facem planuri de viitor împreună. Mai pe scurt, i-aş oferi o carte ce reflectă un crâmpei din spiritualitatea românească fratelui meu pentru tăria lui de a alege căldura familiei într-o ţară chinuită în schimbul indiferenţei politicoase a lumii civilizate…

    Like

  20. Am o mamă specială. Toţi copiii spun asta. Dar a mea chiar e altfel. Sunt studentă în anul I şi constat cu surprindere ce minunată a devenit viaţa, dar cât de dificilă e această perioadă din punctul de vedere al învăţatului. Cu totul altfel decât în liceu. Şi, totuşi, mama mea a avut timp de încă ceva în timpul studiilor: să mă crească pe mine. Mi-e greu să-mi imaginez cum e să fii cu un ochi în cursuri şi cu unul la bebeluş. Mi-e mai greu să înţeleg de ce nu se plânge niciodată că n-a avut timpul acela special pe care orice student îl are pentru zborul lui misterios. Poate că, acum, îşi recuperează aripile prin lecturile nocturne… De aceea, mi-ar plăcea să-i ofer o carte: ca să-i redau o clipă din exuberanţa pe care i-am răpit-o fără să vreau. I-aş scrie şi o dedicaţie din inimă … de bebeluş … mare…

    Like

  21. Un mărţişor literar pentru sensibila mea soţie ar fi ceva minunat! Pentru grija faţă de familie, pentru echilibrul transmis tuturor, pentru bucuria ochilor ei din clipele de graţie, pentru privirea dojenitoare din momentele în care mă las pradă căderilor, pentru cuvântul acela care mă înalţă, pentru taina ce-o răspândeşte, pentru stânjeneala nereuşitei fireşti şi pentru naturaleţea întregii ei fiinţe!

    Like

  22. 🙂 pentru sotzul meu,normal…pentru ca el imi face viata mai frumoasa,ori de cate ori imi zambeste…

    Like

  23. Aş dărui una dintre cărţi (“Romanţe pentru mai târziu” sau “Scrisoare de dragoste”) pentru cineva care:

    -> a uitat cum e să mai deschizi o carte şi să simţi miros de slove;
    -> petrece mult şi foarte mult timp în compania computerului, că trebuie, că nu trebuie;
    -> găteşte miraculos, dar îmi lasă şi mie plăcuta sarcină de a aduna şi spăla vasele;
    -> ştie să fie protector şi atent la nevoile mele;
    -> nu se dă în vânt după mămăligă, decât dacă e însoţită de brânză;
    -> iubeşte berea, dar niciodată cu alune sau covrigei;
    -> mi-a oferit cea mai frumoasă zi din viaţă, aceea a nunţii noastre;
    -> m-a iubit şi mă iubeşte mai puternic decât în primele luni ale relaţiei noastre;
    ………………………………………………………………
    pentru tine, iubitul meu soţ, în virtutea vieţii minunate pe care mi-o oferi zi de zi!

    Like

  24. Fiului meu, care a ajuns la varsta sensibilitatii maxime, 13 ani, cand inocenta si fiorii primei iubiri se intrepatrund, i-as darui cartea Scrisoare de dragoste, a fost prima carte de dragoste citita de mine si chiar am cautat-o prin librarii, dar nu am gasit-o. Desi i-am cumparat o multime de carti de aventura, politiste, in speranta ca se va desprinde de calculator, l-am gasit citind cu pasiune Accidentul de Mihail Sebastian, si am avut un soc, am realizat ca baiatul meu cel dragalas a capatat o mai mare sensibilitate.

    Like

  25. As dori sa-i ofer o carte prietenei si colegei mele de camera, Veronica, pentru ca imi este tot timpul aproape, ma ajuta si ma intelege mai bine ca oricine. Cu siguranta ar citi cu mare placere Scrisoare de dragoste de Mihail Drumes.

    Like

Leave a comment