Tinerii vrânceni au promovat comportamentul antiagresiv în rândul elevilor ilfoveni

Peste 50 de elevi din trei școli ilfovene au fost beneficiarii unui proiect al cărui scop a constat în promovarea unui comportament antiagresiv.

Este vorba despre o inițiativă a grupului informal de tineri reprezentat de Alina Elena Miu și Asociația „Change your Lifestyle for you”, care în perioada 03.01- 17.07.2013 au implementat proiectul “An eye for an eye makes the whole world blind”. Acest lucru a fost posibil prin Programul “Tineret în Acțiune” (acțiunea 1.2- “Inițiative ale tinerilor”), prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

“Proiectul a abordat tema agresivității în rândul elevilor din învățământul preuniversitar, iar prin implementarea de metode non-formale a promovat comportamente non-agresive în rândul elevilor din clasele V-VIII din comunele Gruiu, Siliștea și Lipia”, spun inițiatorii proiectului.

Printre obiectivele proiectului s-au numărat:
– crearea unui spațiu confortabil de dialog între cele 2 grupuri de lucru: persoane cu un comportament agresiv și persoane care sunt agresate;
– dezvoltarea capitalului social al tinerilor în vederea implicării active cu scopul de gestionarea pașnică în cazul existenței unui conflict cu agresiune;
– crearea unui program de susținere continuă pentru tinerii agresați.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s