Bisoca, izvor nesecat de bucurie și frumos

Unii dintre voi știți deja cât de mult iubesc Bisoca… Știți deja că sufletu-mi ar putea să-i închine poeme întregi și toate ar fi nesemnificative în fața frumuseții reale, a sufletelor calde și senine ale oamenilor, a liniștii cu care ți se încarcă ființa din momentul în care ai pășit pe acest tărâm, unul desprins parcă din poveștile copilăriei fiecăruia dintre noi: cu oameni blânzi la chip și vorbă, speciali prin simplitate și seninătate, cu peisaje conturate de Însuși Dumnezeu, căsuțe din lemn și brazi stând de pază ici-colo :).

Astăzi am vizitat o familie tare dragă din această comună, niște prieteni pe care sufletul meu nu vrea să îi perceapă altfel. Ei chiar fac parte din categoria oamenilor speciali. A fost o zi perfectă: condus mult în compania nepoțelei mele, Valentina, ore bune petrecute în compania bisocenilor mei și alte câteva zeci de minute în care m-am bucurat de Bisoca, de peisaje, de apus, de luminițe, de depărtări, de mine…

3 comments

  1. :*:*:* Copilaria in locurile astea a fost un rai, sper ca si acum dupa atatia ani este la fel pentru copii de acolo.Linistea, verdeata vesnic la fel, oamenii, obiceiurile sunt de neexplicat, trebuie doar traite.Frumos!!!

    Like

Leave a comment