Alina Ene, omul pentru care nici Indonezia nu e limita :)

20140210131046-934780_10201128706486825_648329937_n

Cum am dat eu de Alina Ene?

În toamnă am participat la un curs minunat de animație socio-educativă la care a luat parte și o cunoștință comună, Simona David Crisbășanu. Aflând că sunt din Focșani, îmi spune “La Focșani s-a mutat și o prietenă de a mea, Alina Ene, un om minunat. Să o cauți dacă ai nevoie pentru proiectele tale”. Pe moment nu am dat o importanță deosebită, dar într-o zi am ajuns pe pagina Alinei și mi s-a confirmat… un om minunat, un munte de talent, inițiativă, iar pe parcurs aveam să aflu că este și un munte de curaj…

Alina Ene este o tânără din Focșani, fashion designer, după cum ea însăși scrie pe contul personal de Facebook, este un om pentru care arta nu e doar o pasiune, ci un scop, un stil de viață. Ei bine, poate până acum nimic neobișnuit, însă ce urmează a vă spune este departe de orice gând al fiecăruia dintre noi. Alina Ene și-a propus să parcurgă drumul România- Indonezia, singură singurică și nu oricum, ci pe bicicletă.
De ce ? Alina a intrat în cursa pentru a obține o bursă în design vestimentar în Indonezia, Darmasiswa Indonesian Scholarship, însă suma nu acoperă și costurile transportului, drept pentru care s-a gândit la această modalitate de a ajunge la destinație, gând care treptat s-a transformat într-o adevărată campanie. Pentru ea nu pare a fi deloc o povară, dat fiind faptul că ciclismul stă pe podium în lista hobby-urilor sale.
Pentru a strânge o parte din bănuții necesari pentru această călătorie, Alina Ene a demarat o campanie pe platforma http://www.indiegogo.com/projects/solo-cycling-through-europe-and-asia-an-untamed-female-s-journey, în cadrul căreia, tânăra realizează diverse lucrări artistice, portrete, tricouri personalizate, CV “creativ”, dar nu numai (întreaga listă o găsiți în partea dreaptă, accesând link-ul de mai sus). Prețurile lucrărilor variază de la 2 euro până la 1300 euro, fiecare contribuind cu prețul aferent lucrării pe care o alege. Dacă doriți să contribuiți cu un strop la îndeplinirea visului tinerei, mai aveți la dispoziție doar 23 de zile în care îi puteți comanda o lucrare în cadrul acestei campanii.

Pentru a vă convinge că talentul Alinei Ene merită sprijinit, aruncați o privire și asupra proiectului în care este implicată- “Coolta”

Despre proiectul de călătorie al Alinei Ene, aflați aici:

https://www.facebook.com/alinaene?fref=ts&ref=br_tf

http://www.indiegogo.com/projects/solo-cycling-through-europe-and-asia-an-untamed-female-s-journey

http://skirtbike.ro/blog/tag/alina-ene/

http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588800776-video-aventura-pe-15-000-de-kilometri-o-tanara-din-focsani-vrea-sa-ajunga-in-indonezia-pe-bicicleta.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s