Conferința pentru tineri- Comunitatea Bahà’i Constanța (a place like “home”)

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat am luat parte la un eveniment cu totul special. Este vorba despre Conferința pentru tineri, organizată de către Comunitatea Bahà’i Constanța. Am ajuns la această activitate datorită bunei mele prietene din Constanța, Raluca Boișteanu.

 

Evenimentul s-a adresat tinerilor care doresc să ajute la îmbunătățirea și progresul comunității în care trăiesc prin acțiune socială. Cu toate că programul conferinței mi-a fost adus la cunoștință înainte de a ajunge la Constanța, sufletul meu nu a știut la ce să se aștepte…

Am cunoscut atâția oameni frumoși ale căror ființe sunt îndreptate către bine, frumos, adevăr și atâta dragoste de sine și de seamăn… Și m-au încercat atâtea sentimente, unele atât de cunoscute, altele atât de străine de mine… Încă mă întreb cum de pot exista oameni atât de pozitivi, de optimiști, de încărcați cu o energie pozitivă ieșită din comun. Cum pot oamenii să îți transmită prietenie și încredere printr-un simplu “Bună!”? Cum poți să te simți “acasă” într-un mediu atât de străin ție, înconjurată de zeci de necunoscuți și totuși toți atât de aproape eului tău… ?

Ca să înțelegeți și scânteia de la care au pornit toate aceste sentimente, fac precizarea că pe parcursul celor două zile s-au purtat discuții despre concepte morale universal comune tuturor credințelor și tradițiilor care există astăzi în lume, precum dragostea de adevăr, unitatea, dreptatea, cooperarea, serviciul adus umanității. Nu au lipsit nici activitățile artistice precum pictura pe apă prin tehnica Ebru, dar și diverse activități de socializare.

 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s