Inițiative pe piața muncii în mediul rural din 8 județe din țară

Fundaţia CADI-Eleutheria a organizat astăzi conferința de lansare a unui nou proiect de dezvoltare socială – Iniţiative pe piaţa muncii în mediul rural. Este vorba despre proiectul Inițiative pe piața muncii în mediul rural, accesat și implementat împreună cu partenerii săi, Institutul Român de Training şi Institutul Român pentru Educaţie şi Incluziune Socială.
La acest eveniment au luat parte primari din județele Vrancea și Galați, reprezentanți ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, conducerea Partidei Romilor, reprezentanți ai angajatorilor, dar și potențiali beneficiari ai proiectului.
Proiectul va sprijini inițiativele și eforturile de intrare pe piața muncii a peste 740 de tineri din mediul rural și se va desfășura în perioada martie 2014-septembrie 2015.
Tinerii din mediul rural vor beneficia de un pachet integrat de servicii de informare, consiliere și formare profesională. Prima etapă a proiectului răspunde nevoii tinerilor de a-și cunoaște resursele interne, valorile și interesele, credințele si convingerile care îi ajută să se dezvolte și să trăiască bine și frumos și cele care îi blochează în drumul lor. De asemenea, vor fi organizate programe de formare cu peste 11 tematici pentru a completa paleta de competențe de specialitate: de la cursuri de perfecţionare pentru ocupații precum recepţioner, lucrător comercial sau secretariat până la cursuri de calificare ca lucrător în structuri pentru construcţii, cameristă, patiser, frizer sau confecţioner asamblor articole din textile. Ulterior, tinerii vor beneficia de un serviciu de pregătire pentru căutarea unui loc de muncă prin job-club-uri, monitorizare și intermediere a relației cu angajatorii. Participanţii vor dobândi cunoştinţe despre cum să folosească internetul şi calculatorul pentru a contacta angajatorii, cum să îşi întocmească CV-ul, cum să se prezinte la un interviu şi vor fi sprijiniţi în procesul de căutare a unui loc de muncă de către consilieri de orientare profesională specializaţi.
Aceste activități vor fi organizate în regiunile de dezvoltare Centru şi Sud-Est, în special în judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Harghita, Sibiu şi Mureş. Proiectul se adresează în primul rând tinerilor şomeri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani aflaţi în căutarea unui loc de muncă, fără a exclude însă şi alte categorii de vârstă. Principalele rezultate pe care proiectul îşi propune să le atingă sunt consilierea profesională și testarea psihologică a 740 de persoane, formarea profesională a 630 de participanți şi medierea pentru piața muncii a 600, dintre care cel puțin 145 persoane își vor fi găsit un loc de muncă la final de proiect.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s