2014- anul schimbărilor :)

7205791558_804272f78f_z

Nu am mai scris de mult timp, dar s-au strâns atât de multe motive de bucurie pe care vreau să le strig lumii întregi… și voi începe prin a face o retrospectivă a anului 2014.

2014 a fost cel puțin unul dintre cei mai activi și energici ani pe care i-am trăit până în prezent. A fost un an încărcat cu emoții de toate felurile: furie, teamă, neliniște, bine, iubire, împlinire, împăcare, iertare… și multe altele, dar toate, toate împletite atât de frumos spre a-mi reconstrui viața. Și da, 2014 a fost anul schimbării. Viața mea în acest moment este cu totul alta. Plec la acest drum cu lecții învățate, cu trecut plin de învățare, cu sufletul deschis, cu inima vindecată și PENTRU PRIMA DATĂ, cu planuri, planuri pentru propria-mi viață :).

În 2014 am cunoscut niște oameni absolut superbi, cu ocazia conferinței Bahà’i de la Constanța din luna mai, oameni care mi-au arătat ce înseamnă cu adevărat iubirea față de semeni, bunătatea și gândirea pozitivă în toată profunzimea ei și pentru asta vă sunt extrem de recunoscătoare :).

Pe plan profesional, am intrat în niște proiecte care nu au făcut decât să îmi confirme rădăcinile pe care le am încă în sectorul educațional, rădăcini care îmi vor susține parcursul meu profesional.

Cât privește misiunea mea personală, aceea de a contribui pe cât posibil la bunăstarea oamenilor, la ridicarea gradului de educație a copiilor, a tinerilor, dar mai presus de orice la creșterea gradului de încredere al oamenilor în propriile forțe… de departe voluntariatul mi-a susținut cu tărie toate aceste credințe, valori și propria misiune personală. În luna ianuarie 2014 am pornit la drum cu un grup de copii din comuna Golești cu care, în baza principiilor educației nonformale, am desfășurat numeroase cursuri de dezvoltare personală (comunicare, managementul echipei, managementul conflictului, al timpului, stima de sine, bune maniere etc), dar și activități în aer liber menite să le ofere o alternativă la viața virtuală care le ocupă o bună parte din timpul liber. La finele celor aproape 9 luni de activitate cu Grupul Vesel, declar cu mâna pe suflet că sunt absolut mândră de tot ce s-a întâmplat, de la modul în care au reacționat copiii până la implicarea activă a autorității publice locale care ne-a pus la dispoziție spațiul pentru activități. Curios ce și cum? Vezi aici.

Tot în regim de voluntariat, am devenit formator voluntar al Direcției Județene de Tineret Vrancea, o experiență incredibilă. Am cunoscut zeci de oameni și tot atâtea caractere. Am livrat cursuri peste cursuri și nu am simțit nicio secundă a renunța la ceea ce fac, ba mai mult, cu fiecare activitate am prins mai mult curaj și încredere în propria misiune. Vezi aici.

Voluntariatul m-a trimis din nou și în “casa însuflețită” de Margareta Tătăruș, Biblioteca Județeană Vrancea. Vezi aici.

Din categoria experiențe incredibile… în noiembrie am participat la un seminar care a stat sub egida Essence Foundation Romania… trei zile care mi-au marcat propria existență, m-au ajutat să pătrund mai mult în mine, să dăruiesc mai mult lumii, să învăț să primesc, să trăiesc în acceptare și iubire pură… Despre Essence aici.

Cât privește viața personală, finele lunii iulie, a încheiat o etapă, o etapă din care am ieșit vindecată, cu lecții învătate.

Dar… ce a adus finele anului… nu a adus tot anul… Am descoperit iubirea pură, în esență, incredibil de adevărată și profundă. Și pentru asta, îți sunt recunoscătoare suflet drag :). Să aveți încredere, oameni minunați, să aveți încredere în inimile voastre care odată deschise… vă vor aduce numai bine, numai bucurie și iubire… 🙂

Sunt recunoscătoare pentru fiecare experiență trăită, pentru fiecare om care a ales să facă parte din viața mea, pentru fiecare emoție și gând care mi-au cutreierat ființa… 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s