Viața, cumul de decizii

Sometimes-it-is-the-smallest-decisions-that-can-change-your-life-forever.

Viața nu e nimic mai mult decât un cumul de decizii, momente în care spunem da sau pas unor emoții, unor gânduri, unor oameni sau activități.

Cel mai important în această cursă a acțiunii este să îți ții în frâu regretul de după. O vorbă de ne pălmuiește grav zi de zi este: Viața e prea scurtă. Și chiar așa și e, e prea scurtă pentru regrete. Avem mult prea puțin timp în pielea personajului care ne-a fost dat să îl jucăm pentru a trăi și într-un mod nefericit…

Atunci de ce să ne consumăm timp, energie și gânduri pentru a analiza în amănunt orice decizie am fi luat abia atunci când i-am văzut rezultatele.

Ce sens are să plângi după fostul loc de muncă pe care ai ales să îl abandonezi pentru că la momentul respectiv nu mai era o provocare pentru tine, nu te simțeai pus în valoare, nu erai plătit suficient pentru munca pe care o prestai sau mai știu eu ce alte motive ai fi avut?

Ce sens are să te dai cu capul de pereți că te-ai despărțit de el/ea dacă în clipa în care ai luat decizia erai atât de nemulțumit/ă de faptul că nu petreceați timp de calitate împreună, vă certați des, nu aveați planuri de viitor, erai doar un accesoriu bun de etalat în public sau, mai grav, te-a înșelat… din întâmplare?

Ce sens are să te frămânți continuu pentru vorbe grele pe care le-ai aruncat persoanelor dragi într-un moment în care te-ai simțit la rându-ți trădat, ți-a fost călcată în picioare încrederea, ți s-a făcut o nedreptate?

DAR, știți ce are sens?

ARE SENS ca din fiecare întâmplare care ne aduce ceață în gânduri și în viață să alegem lecția pe care Bărbosul a vrut să ne-o dea… Care este provocarea pe care am primit-o fiecare dintre noi trecând printr-o situație de genul celor de mai sus?

Analizează fiecare decizie pe care intenționezi să o iei prin prisma a ceea ce se va întâmpla cu tine, pune în balanță aspectele favorabile sau mai puțin pozitive și decide-te! E timpul să ieși din relații toxice (profesionale sau personale)! E timpul să ai puterea de a spune iartă-mă atunci când consideri că ai greșit, dar să nu ceri milă! E timpul să ierți pe cei care ți-ai greșit și să alegi scopul și intensitatea prezenței lor în viața ta! E timpul să te scuturi de praf și să îți redirecționezi GPS-ul pe drumul acela pe care îți doreai să mergi cu ceva timp în urmă pentru a-ți urma propriul vis!

Nu uitați, deciziile noastre sunt despre noi înșine și nu despre cei din jur… Ei au sau nu grijă de propriile decizii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s