Cum să “supraviețuiești” unei despărțiri (I)

837e29_465a6a38ec0f4e99a3e11e90973a67371

Nu-mi stă în fire să dau sfaturi despre relații, să scriu despre ele, dar sunt lucruri pe care mi-aș fi dorit să le aud în anumite perioade ale vieții, să le știu… Timpul m-a învățat, mi-a dat soluții, mi-a dăruit exact cheile de care aveam nevoie spre a-mi găsi liniștea.

E timpul să scriu despre ce m-ar fi ajutat să-mi spună lumea din jur, să mă învețe în urmă cu ani buni, gânduri și fapte care, cu siguranță, ar fi făcut ca trecerea spre o altă etapă a vieții să fie mult mai ușoară.

Așadar, Reguli de aur pentru a “supraviețui” unei despărțiri (pentru ea):

  1. A plecat. Ai vrut asta sau nu, a plecat. Acceptă ideea, iar prima regulă este să renunți la răscolitul amintirilor fix în această perioadă. Da, știu, cauți în calculator/telefon fix pozele alea în care amândoi râdeați cu gura larg deschisă, în care te uitai cu atâta dragoste către fotograf. De acord, a fost o perioadă frumoasă din viața ta, dar realitatea îți spune să treci la etapa următoare.
  2. NU asculta numai melodiile acelea care știi sigur că ți-ar face lacrimile să curgă râuri, râuri. Treci pe muzica de relaxare, de meditație sau, de ce nu, rock. Efect garantat 😉
  3. Ai grijă de tine! Știu: îți vine să nu te mai ridici din pat, să nu mai mănânci, nu îți mai aranjezi părul, n-ai niciun chef de baie, căci, deh, pentru cine să le mai faci??? PENTRU TINE! Da, pentru tine. Pentru tine le făceai și înainte, nu pentru el! Așa că mișcă-ți fundul din pat și revigorează un pic femeia asta care nu face decât să-și plângă de milă 😀
  4. Ieși din casă! Ești pornită să te închizi într-o cutiuță mică, mică, să bocești grav și des și să nu mai auzi de nimeni și nimic și să te tot întrebi “de ce mi se întâmplă tocmai mie? Cu ce ți-am greșit Doamne?”. Nu, Dumnezeu nu are nicio treabă în ecuația asta. Nici tu, nici deja fostul nu ați greșit cu absolut nimic. Căile voastre erau altele, dar a fost nevoie de experiența relației și a despărțirii pentru a conștientiza asta.
  5. Nu îl mai căuta! Știu: cel puțin în primele zile îți tot vine să îi dai mesaje des, să îl suni, să cauți motive și explicații. El e din ce în ce mai agasat de fiecare apel al tău, de fiecare bocet cu suspin de la celălalt capăt al firului. Nu îl mai căuta. Decizia e decizie! Fă bine și trimite-ți chiar ție mesajele acelea pe care vroiai să i le trimiți lui sau pur și simplu descarcă-ți gândurile într-un caiet. O să te amuzi mai târziu citindu-le 😀
  6. Îți spuneam mai sus să ieși din casă, ieși, dar nu cu gândul de a-l căuta pe oriunde sau de a trăi cu speranța că poate, poate, dai nas în nas cu el pe stradă. Respectă-i decizia de a nu mai fi căutat și te vei respecta fix pe tine, iar vindecarea sufletului va veni mai repede decât crezi.
  7. Nu îți face apropiații să sufere pentru că unii dintre ei vor suferi mai mult decât tine! Cu cât vindecarea ta va fi mai rapidă și cei dragi ție se vor liniști. Părinții tăi… Doamne… ai grijă de ei. Acum nu vrei decât să bocești, să urli, să țipi la toată lumea, însă părinții suferă îngrozitor să te vadă așa. Tu îți vei reveni, dar merită ei să li se mai așeze o cicatrice pe suflet și alte câteva riduri pe chip?
  8. Nu te învinovăți! Ai tendința ca din omul bun care credeai că ești să te transformi în mica vrăjitoare care a dus la aceasă ruptură, să îți amintești doar părțile lui bune, doar momentele în care te făcea să te simți micul lui univers, dar știi ce? E doar o etapă. Acum suferi și e normal ca subconștientul să încerce să te vindece cu amintiri frumoase. Nu mai încerca să găsești vinovatul în fosta relație. Împacă-te cu gândul că a fost o experiență și atât, indiferent de cât de mult a durat…două luni, un an, 5 sau 9.
  9. Participă la activitățile/ evenimentele la care ești invitată! Pe lângă faptul că ai ocazia să interacționezi cu oameni neutri, care habar nu au de suferința ta (cel mai bine ar fi să te abții și nici să nu începi să-ți plângi de milă acolo decât dacă e un grup de suport pentru femei proaspăt ieșite dintr-o relație), îți ții mintea ocupată cu lucruri care dacă acum nu au greutate, vor deveni importante pe parcurs.
  10. NU TE ARUNCA ÎN BRAȚELE PRIMULUI BĂRBAT! Dacă imediat după despărțire, îți pică cu tronc un individ, nu transforma interacțiunea cu el într-o relație. De data aceasta, vorba din bătrâni cui pe cui se scoate, nu este deloc valabilă. Până nu ești împăcată pe deplin cu trecutul, până sufletul tău nu este vindecat, îți recomand să nu intri într-o relație. Sărmanul viitor iubit al tău nu trebuie să trăiască cu trecutul tău care încă te mai macină.

 

Până data viitoare, iubește-te pe tine cel mai mult! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s