Cum să “supraviețuiești” unei despărțiri (II)

new_life_graphic

 

  1. Dă-ți timp suficient de vindecare. Nu s-a inventat o rețetă minune care să vindece sufletul peste noapte. Fii răbdătoare cu tine. Citește cărți care crezi că ți-ar fi de folos, dar ai grijă să filtrezi informațiile. Ia doar ce ți se potrivește.
  2. Roagă-te :). Nu sunt un om bisericos, ba mai mult am avut multe etape în care m-am supărat pe Dumnezeu… dar, da, rugăciunea m-a ajutat des. Nu a făcut minuni palpabile, dar mi-a adus acea liniște interioară.
  3. Evită, te rog, filmele de dragoste, dramele etc. Recomand desenele animate! Îți vor calma atât fizicul, dar mai ales psihicul.
  4. Sub nicio formă nu contacta apropiații lui, familia lui, tot trăgând speranțe că vei afla informații cu privire la noua lui viață. Conectează-te tot mai mult la apropiații tăi.
  5. Șterge-i numărul de telefon. Așa nu vei mai fi tentată să îl contactezi sau să îi trimiți mesaje.
  6. Nu mai da refresh profilului lui de Facebook din 5 în 5 minute! E viața lui. Tu ai profilul tău, prietenii tăi 🙂
  7. Fă modificări prin casă. Știu, ai crede că nu are nicio legătură cu el sfatul ăsta, dar nu îți poți imagina cât de util e. Mută mobila, cumpără o perdea nouă, fă loc noului în viața ta.
  8. Ascunde cât mai bine pozele în care erați împreună. Acum nu ai nevoie de ele, absolut deloc. Mai târziu se vor transforma în simple amintiri și dovezi ale unei etape 🙂
  9. Nu te victimiza. Îți spuneam în postarea trecută că nu e cazul să cauți vinovați, dar nici nu te victimiza. Ești în situația în care singura cale spre vindecare este împrietenirea cu realitatea și acceptarea ei.
  10. Ultimul sfat probabil nu pică destul de bine, însă NU LIPI FARFURIA CARE A FOST SPARTĂ ÎN ZECI DE BUCĂȚELE, oricum nu va mai ține mult… Ce vreau să spun prin asta? Draga mea, oricât de tare te-ar durea în acest moment, nu împăcarea cu el, reluarea relației este soluția. Puține sunt cazurile în care după împăcare, relația a durat până la adânci bătrâneți. Relația oricum va continua sub steagul incertitudinii, a neîncrederii… Așa că, șterge praful prin care te-ai tăvălit de durere, șterge lacrimile vărsate, scutură-ți bine gândurile și pornește prin noua ta viață!

 

Viața e mult prea scurtă pentru a suferi pentru oameni și situații care nu merită!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s