11 pași pentru a alege direcția potrivită

HELP! Am nevoie de o direcție!

Nu, nu am nevoie în acest moment, dar am trecut prin perioade în care îmi venea să urlu ca cineva să mă audă și să-mi pocnească moalele capului pentru a-mi arăta direcție potrivită. Sunt convinsă că mulți dintre voi v-ați aflat aflat în momente de răscruce în anumite perioade ale vieților voastre.

Stones Balance

 

Un astfel de moment a fost  și în 2014 când, cred că prin simpla-mi existență, ceream ajutor. Niciodată prin vorbe. Așa am ajuns la seminarul organizat de Essence Foundation și susținut de Dr. Menis Yousry. A fost acel CLICK care m-a ajutat să depășesc perioada, să mă vindec, să mă împac cu mine, cu ceilalți, să iert mai ușor și să ies din cutiuță.

Au fost trei zile absolut relevante de conștientizare a potențialului personal.

Cum accept noua direcție? Iată câteva dintre ideile esențiale desprinse din experiența personală:

 1. Nu ai nevoie ca cineva să îți arate direcția. Tu știi foarte bine încotro te îndrepți, cunoști drumul pe care merită să te poarte pașii. Singura problemă este dată de TEAMĂ, teama de necunoscut, de nou, de eșec, de inadaptare. Soluția: pune în balanță toate aceste temeri cu avantajele urmării drumului dorit. Chiar pune-le pe hârtie. Dacă ești pe plus cu cele pozitive, fă primul pas, apoi al doilea.
 2.  Din experiență spun că direcția nouă îți poate schimba complet viața. Spune DA unui nou loc de muncă, băiatului/fetei care îți dă târcoale de o vreme, unei experiențe noi de învățare, unei comunități de oameni faini.
 3. Inspiră-te din poveștile altora. E clar că nu ne-am născut învățați, dar și mai clar este că esențial pentru reușită este să preiei din poveștile de succes ale altora lecțiile pe care le-au învățat ei, pașii pe care i-au urmat, reacțiile pe care le-au avut pe tot acest parcurs profesional/ de educație/ relație etc.
 4. Când ai de ales între două drumuri, alege-l nu pe cel care ți se pare mai ușor, ci pe cel care prezintă potențialul de a-ți aduce un plus de valoare, de informație, de experiență sub orice umbrelă.  
 5. Împacă-te cu trecutul! E extraordinar de simplu să schimbi direcția, însă tot mai dificil să îți menții sănătoase coloana vertebrală și pe cea mentală. Cel mai important pas e acela de a te împăca cu propriul trecut și nu musai de a bate palma, ci de a încheia un capitol cu fruntea sus, de a accepta trecutul ca pe o perioadă perfect sănătoasă din ciclul vieții tale.
 6. Iartă!  Dacă vorbim despre relații noi, iartă trecutul! Un suflet care nu a fost vindecat, tratat suficient nu va putea dărui pe măsura a ceea ce urmează să primească. Un suflet  încă bolnav nu se va bucura pe deplin de cadourile pe care viitorul i le pregătește!
 7. Instinctul, bată-l vina! Nu știu ce vă spune vouă vorba asta, dar, de multe ori merită să ne lăsăm purtați de instinct. E fărâma aceea de nebunie conștientizată pe care ni-l putem permite 😀
 8. Ia-ți alături oameni de bine! Viața asta dragă e o continuă călătorie. Tare important este să avem oameni faini cu care să o parcurgem. Așadar, ia-ți alături oameni de bine, care te inspiră, care îți transmit multe prin propriile lor povești, oameni deștepți și integri. O ființă tare dragă mie are o vorbă: dacă ești într-o încăpere și constați că ești cel mai deștept, ieși imediat! Ideea e că avem nevoie  de oameni care să ne trasmită din doza lor de energie.
 9. Meditează! Cred că bună parte din noi suntem deja familiarizați cu meditația sau cel puțin cu acest concept. Meditația sau proiectarea în viitor te ajută, în primul rând, să te vezi deja cu rezultatele obținute, să simți gustul împlinirii, îți prezintă o imagine a ceea ce ai putea realiza prin urmarea direcției respective. Meditația e unul dintre cele mai interesante instrumente motivaționale experimentate de mine până în acest moment. Pentru cei care nu ați încercat încă meditația ghidată, vă recomand cu dragă inimă să le căutați pe cele ținute de Louise Hay- youtube.
 10. Alege direcția și gata!  Nu e vorba doar de instinct, ci de a-ți da șansa să experimentezi altceva, să trăiești un nou capitol și să ai încrederea că va fi una dintre cele mai faine etape!
 11. Aruncă o privire asupra pașilor făcuți deja! La fel de importantă ca toate celelalte idei, mi se pare evaluarea. Ce înseamnă asta? Ca pe parcursul călătoriei să mai arunci, din când în când, câte un ochi asupra a  ceea ce ai făcut până în prezent din ce ți-ai propus. Cum a fost? Ce a funcționat și ce nu? Ai păstrat direcția? Merită să continui? Etc. Evaluarea te ajută întotdeauna .

 

Așadar, alege direcția și FĂ PRIMUL PAS!

 

Cu gânduri de bine și drag de oameni,

S.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s