Povestea narcisei (Povești cu morală)

A fost odată ca niciodată un buchețel de narcise, unele mai pricăjite, mai firave și mai uitate de lume ca altele… Așteptau timide aruncate într-un colț al unui hipermarket ca cineva, cândva, să își îndrepte atenția și spre ele, să le ia acasă, să le îngrijească și să le ofere acel licăr de viață.

Ei bine, dragii mei, ziua mult, mult așteptată a sosit. Tânăra cu pricina, împinsă de un sentiment de “hai să-mi mai împodobesc cu ceva geamul”, le-a vârât în pungă și a mers acasă. Nu au trecut multe ore și aruncându-și ochii spre cele două narcise gălbejite care abia pornise de sub coaja verde, dar mult mai palide decât un măr stricat, o și trecu gândul “da, clar, niște bani aruncați în vânt”… și a uitat de ele, de bulbii care abia respirau cu mustățile vârâte într-o fărâmă de pământ, cu alți 4-5 bobocei verzi care-și ridicau fruntea spre soare…

 

12884539_1192485354095216_312071166_n

La scurt timp, o vreme vitregă se abătu asupra tărâmului de nicăieri. Ninsoarea îmbrobodi sărmanele narcise, pomii își scuturau florile degerate. Zăpada mieilor- așa îi spuneau bătrânii locului, dar narcisele? Cine să-și amintească de ele? Cine să le apere de viclenia gerului de martie?

Și uite-așa mai trecură două zile din viața firavelor… până când tânăra își îndreptă privirea spre geamul ce le găzduia. Ce să vezi?!   Micuțele nu doar supraviețuiră gradelor cu minus, dar boboceii, ca niște nou-născuți dornici să cunoască lumea, dădeau din coate să-și facă loc sub soare :)… niște puiuți de narcise plini de viață, speranță și frumusețe.

 

Morala: CAPUL SUS! Indiferent cât de aprigă ți-i vremea prin care treci, de eșec și nefericire, PRIVEȘTE întotdeauna spre înainte, spre cer, dar niciodată NU ÎNCETA să speri că într-o zi soarele mult așteptat va răsări atât de frumos și asupra VIEȚII TALE! Așa că: RIDICĂ-TE! PRIVEȘTE CERUL ȘI ÎNFLOREȘTE!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s