Nu ai obosit să tot încerci să îți tai din degetele de la piciorul stâng doar pentru a se potrivi în pantoful Cenușăresei?

cropped-13962600_1300985946578489_107732227240721389_n.jpg

Ce-ar fi dacă ai abandona toate măștile trecutului, dacă te-ai focusa mai mult pe obiective personale, pe gânduri hrănitoare și relații constructive și reale?

Ce-ar fi dacă, în loc de încercările de a face pe plac tuturor, ai fi tu însuți? Tu… cu “bubele”, rănile, defectele și nebuniile tale?

Dar tu, eu, noi ce facem în schimb? Alegem ca în permanență să alegem din raft încă o mască… și încă una…

De ce? De TEAMĂ! Teama de a nu fi respinși de societate, de oamenii dragi, de tipul acela pe care abia ai pus ochii, de domnișorica pe care o curtezi de ceva vreme și crezi că ești la un pas de a da lovitura… Teama de a nu ne încadra în tiparul pe care îl caută cei din jurul nostru.

Dar, parcă a venit timpul să te privești în oglindă și să te întrebi ce vrei cu adevărat. Vrei să duci o luptă obositoare toată viața în a te potrivi într-un tipar, în a intra în grațiile unora și altora sau vrei să fii un spirit liber, să zbori spre visele tale, să zbieri atunci când vrei, să iubești când și pe cine îți spune inima, să te răzvrătești atunci când simți?

Cât de tare te-ar durea să-ți smulgi chiar astăzi masca pe care o porți? Așa-i că primul gând nu e unul care să fie de acord cu mine, nu? Sau… îți spui în mod repetitiv “eu nu port o mască”. Serios? Te invit la un proces de introspecție. De câte ori ai zâmbit fals săptămâna trecută? Când ți-ai mușcat ultima dată limba dând un răspuns pe care cel din fața ta dorea să îl audă (dar amândoi știm că în gândul tău era altceva)? De câte ori ai fost de acord cu cei din jurul tău doar pentru a evita un conflict, doar pentru a le face pe plac?

Tu nu ai obosit să alergi pe un drum care nu te reprezintă? Nu ai obosit să tot încerci să îți tai din degetele de la piciorul stâng doar pentru a se potrivi în pantoful Cenușăresei?

Deschide-ți “garderoba” din suflețel și, știi ce? Fix acolo vei găsi pantoful care ți se potrivește. Știu, e un pic prăfuit, uitat de vreme, dar ți se potrivește perfect :). A fost acolo în tot acest timp, așteptând ziua în care îl vei dansa în spectacolul real al vieții.

Fii tu însuți! Teama nu își are loc într-o viață atât de scurtă! Lasă-te susprins și trăiește! Întinde-ți aripile și zboară!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Nu ai obosit să tot încerci să îți tai din degetele de la piciorul stâng doar pentru a se potrivi în pantoful Cenușăresei?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s