Festivalul Statuilor Vivante sau cum m-am îndrăgostit de București…

Cu Festivalul Internațional al Statuilor Vivante am o relație destul de… specială. În urmă cu doi ani, abia mă mutasem în București, duceam dorul frumosului pe care eram obișnuită să îl “culeg” și cu care să-mi hrănesc sufletul din drumețiile mele prin țară. Eram de două luni în capitală, iar dorul mă apăsa… dorul de culoare, de frumos prin autenticitate, de altceva.

Întâmplarea a făcut ca fix în una din zilele de desfășurare a celei de a V-a ediții a Festivalului Internațional al Statuilor Vivante, să mă aflu în parcul Crângași. Habar n-aveam ce se întâmplă cu atâta lume, forfotă mare, aparate foto și telefoane îndreptate spre… spre ce anume? Și m-am grăbit spre agitația de dincolo de perdeaua de copăcei.

Da, Festivalul Statuilor Vivante a făcut acel click în relația mea cu Bucureștiul. Atât de multe personaje colorate, frumoase exact prin autenticitatea pe care o căutam, sincron în șoaptă și-n gând, unele ridicole, fabuloase, dar la fel de fascinante… Cât de norocos să fii să dai buzna fix în miezul unui spectacol atât de fain?!

This slideshow requires JavaScript.

Anul acesta nu voi mai da buzna, ci mă voi bucura de la început până la sfârșit!

Teatrul Masca organizează și în acest an Festivalul Internațional al Statuilor Vivante, ediția a VII-a, în perioada 30 mai – 5 iunie. Bineînțeles, participarea este gratuită pentru toți cei care vor să-și umple sufletul cu energia a zeci de invitați atât din România, cât și de peste hotare.

Festivalul va debuta în data de 30 mai cu Noaptea statuilor vivante în cadrul căreia vor performa artiști străini și români într-un parc al unuia dintre cele mai interesante muzee din București, Casa Filipescu-Cesianu. Spectacolul va continua în următoarele 6 zile în mai multe locații din București: Militari, Ferentari, Parcul Herăstrău. Festivalul va începe în fiecare zi la ora 16 și va cuprinde în total 60 de spectacole la care vor participa artiști din țări precum Austria, Olanda și China. “La ediția din acest an  vor participa două grupuri de creatori de statui vivante din Europa, cei de la Great Names din Viena și cei conduși de Yvonn Hollander din Olanda. Alături de ei vom evolua și noi, cei de la Masca, aducând publicului un număr de 15 statui vivante, nu atât de multe ca în alți ani, dar cu siguranță mult mai competitive și mai bine realizate decât până acum, în plus vom încânta publicul cu o serie de spectacole create mai mult sau mai puțin în stilul statuii vivante, dar revendicându-se de la conceptul de teatru stradal în interiorul căruia statuia vivantă este, în opinia noastră, momentul cel mai important și mai spectaculos”, se arată pe pagina oficială a Teatrului Masca.

Mai multe detalii despre Festivalul Statuilor Vivante, dar și programul complet: aici

 

Sursă foto: https://www.facebook.com/festivalulinternationaldestatuivivante/ + Stănica Bostănaru

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s