Toamna vindecării mele

10708539_900217983321956_1116551705712139578_o

În urmă cu aproape 3 ani, m-am îndrăgostit iremediabil de… toamnă! Cu ploile ei reci, cu freamătul amenințător și norii adunați puhoi deasupra trupurilor, cu nestatornicia și imprevizibilitatea ei, dar și cu raze de speranță tremurânde în suflete.

Toamna lui 2014 mi-a adus ceva ce nu știam a prețui, a recunoaște și primi. Am îmbrățișat curajul și am spus cel mai mare și important “da”. MIE! Nu știam că acest “da” avea să-mi aducă, de fapt, cu adevărat vindecarea. Nu știam că odată întoarsă propria-mi privire către mine, gândurile vor împrumuta din cele mai frumose culori ale toamnei.

După ani întregi trăiți într-o frumoasă și dulce minciună, am ales să evadez. Am luat-o pe un drum deloc ușor, cel puțin la început. Am reînvățat totul de la 0. De la acceptare până la iubire. De la a visa cu ochii deschiși până la a pune temelia strașnică unor dorințe. Precum bebelușii care fac primul pas, apoi prind curajul să-l facă și pe al doilea, și eu am dat restart vieții, alegere destul de târzie, dar… parcă era o vorbă care spunea că niciodată nu e prea târziu, nu?

Au urmat luni întregi de freamăt, de fericire deseori tulburată de gânduri, trecut și chiar viitor, dar am știut și simțit că acela este, în sfârșit, drumul pe care întreaga ființă vrea să pășească indiferent de destinație, de obstacole și temeri.

Am învățat că vindecarea este un proces de durată și rar se întâmplă să îl poți parcurge singur. Da, atunci, pentru prima dată am acceptat ajutor. Am permis unor suflete noi să mi se alăture în această călătorie, am strigat durerea, mi-am plâns și fericirea, m-am îmbrățișat, am iertat și m-am iertat, am reînvățat să spun “te iubesc” și, la rându-mi, am ales să fiu suport pentru cei care treceau prin același proces.

Toamna 2014 m-a ajutat să obțin claritate și să conștientizez ce înseamnă iubirea necondiționată, ce veșminte îmbracă sacrificiul, diferența dintre “a alege” și “trebuie”, dintre “iertare” și “acceptare”… Toate într-o singură toamnă și toate cu un singur bilet de tren Focșani – Timișoara.

Mulțumesc, dragă doamnă colorată!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s