Ziua Internațională a Fericirii <3

Oare ne trebuie o zi anume pentru a sărbători Fericirea? Și, până la urmă, ce este Fericirea asta? Ce gust, ce miros, ce culoare are ea?

Eu știu una și bună: nu cunosc și nu am cunoscut absolut nicio persoană care să se afle într-o relație cu Fericirea aia pură despre care vorbesc înțelepții.

Fericirea mea constă în firicele de bucurie, în fragmente de stare de bine, de liniște și împăcare, de puls mărit și sufletul dansând.

Fericirea mea poartă nume, multe nume. Numele părinților, numele iubitului, numele nepoților și ale tuturor oamenilor dragi din viața mea. Fericirea mea nu e nicidecum așa cum spun cărțile că ar trebui să fie – să vină din interior, să fii bine tu cu tine, să ai o relație perfectă cu tine (Aici ar urma o replică à la Emiluț :))). Nu-l știți pe Emiluț? Gugăliți :P)

Fericire e când el mă ține de mână și ne lăsăm călăuziți de trăiri și de un “către” oarecare… Când mă ia în brațe pur și simplu. Când îmi citește gândurile ca nimeni altcineva. Când simte ce simt (:P) fără a-mi verbaliza trăirea. Când ne suntem unul altuia și atât. Când ne pierdem unul în privirea celuilalt…

Fericire e de fiecare dată când aud “nana”; când mânuțe mici îmi cuprind trupul; când ochișori mari și un zâmbet atât de pur mă întâmpină cu bucurie… În fiecare seară, când aud o poezie nouă, când încercăm să deslușim un cântecel proaspăt învățat la grădiniță…

Fericire e când îi știu pe toți cei dragi bine.

Fericire e când mă pierd trup și suflet în rândurile și mirosul unei cărți bune.

Fericire e când descopăr o delicioșenie de cafea; când mă răsfăț cu “ceva bun și dulce” pe sufletul papilelor mele gustative (ale mele chiar au suflet :)))).

Fericire e când ne cântă fetele noastre blănoase, Firicica și Jucărica; când ni se-alintă în brațe; când ne întâmpină la ușă în fiecare seară; când nu se mai dezlipesc de noi după o scurtă absență…; când se cuibăresc între noi înainte de culcare…

Fericire e când muncesc cu rezultate palpabile; când ceea ce fac are sens nu doar pentru mine, ci și pentru ceilalți.

Fix așa e fericirea mea. O dulceață cu cafea, suflețele, esență de bucurie și întâmplări senine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s