Frustrări de sfârșit de săptămână …

Se adună … se  adună … se adună …

Image

1. Dacă mai aud o singură dată porcăria aia de melodie care s-ar traduce “dacă te prind, să vezi ce-ți fac” (în traducere liberă “ți-o trag”) cred că voi renunța și la a mai asculta radio (la tv știți deja că am renunțat de mult timp). Bun. Mă opresc la această “arie” care spală creiere în rândul celor mici… din păcate. În “minunata, extraordinara, nemaipomenita” mea comună cu pretenții de viitor cartier de municipiu s-a organizat spectacol dedicat mamelor … Protagoniștii ? Elevii școlii din aceeași nemaipomenită comună. Spectacol de poezie, teatru și … dans, domle, dar nu orice dans CI ĂLA DE MIMEAZĂ SEXUL PE SCENĂ. Căci, deh, de ce nu ar face-o când toate televiziunile promovează adevărate “valori” care nu mai au loc pe centură ? Ce mă doare cu adevărat este că profesorii … încurajează acest comportament. Un spectacol care ar fi trebuit să fie cât mai cald, frumos, de ce nu pueril, căci era dedicat mamelor … s-a transformat într-un circ în care fetele se mângâiau și se ondulau lasciv în fața părinților, a profesorilor, a colegilor (și ne mai miră sexul în toaletele școlilor, “violurile” în rândul adolescenților) … RUȘINE, domnilor profesori, pentru că, acum cât aveți posibilitatea, nu mai aveți grijă de “drumul” cel drept … de urmat al copiilor …

 

2. Dacă mai aud o singură dată vreun nepot “Stăni, a spus domnul / doamna să căutăm pe internet” … cred că voi exploda câțiva profesori. Înțeleg că trăim alte vremuri, unele în care e frustrant să nu ai calculator, telefon de ultimă generație și alte rahaturi care pentru mine pot fi obiecte neidentificate :D, însă nu pot înțelege cum “minunații” dascăli promovează noile tehnologii în detrimentul CĂRȚILOR. Nu știu, dragi profesori, dacă vă mai amintiți .. pe vremea voastră și a mea, ce-i drept, erau niște foi, mai multe, legate cu sfoară, lipite cu clei … alea erau și sunt CĂRȚI. Dacă nu vă amintiți de ele, vă rog să dați o tură pe la Biblioteca JUdețeană “Duiliu Zamfirescu”. Vă pot da și adresa dacă vă este necunoscută denumirea. Și vă mai rog să îi ÎNCURAJAȚI pe copii să caute în CĂRȚI, nu pe INTERNET. 

 

3. Pf… de ce pe FB toată lumea se iubește cu toată lumea ? 😀

 

Hm … îmbătrânesc …

 

 

sursă foto: http://blog.xatworld.com/powers/xats-new-angry-power/

5 comments

  1. Ai dreptate 100%.Cei drept au ramas putini profesori,educatori,invatatori care sa isi faca cu adevarat meseria adica aceia de formatori de destine,formatori de viitor.Nu pot sa il uit pe profesorul meu de istorie din clasele primare care atunci cand ne povestea despre sacrificiile eroilor nostri in lupte ii curgeu lacrimi pe obraz.De drag invatam,ceream carti ca sa ne convingem ca cele spuse erau adevarate si nu povesti.Si multi altii ca dansul care vor ramane in permanenta in amintirea mea.Si apropo de carti,parca fiecare scoala are biblioteca proprie.Oare de ce nu este folosita nu stiu.Probabil tot din comoditatea “profesorilor”aceia.daca pot sa ii numesc profesori.

    Like

  2. Tot respectul pentru punctul 1 legat de melodia care a prostit o planeta intreaga … ! :))
    Legat de punctul 2 … cartile au devenit o cauza pierduta … de ceva vreme … E trist, dar e lumea in care traim.

    Like

  3. Nu ştiu despre ce melodie-i vorba, dar sunt convinsă că nu aş agrea-o..
    Profesorii de la şcoala mai sus amintită au calificare? Sau cumva stau la telenovele sau cu “Taraf”-ul la nas? Ştiaţi că sunt şi părinţi care solicită astfel de dansuri? Păcat că nu aţi remarcat ştirile de după ziua de 8 martie! Astfel de “cultură” se promovează. “Nu sunteţi in trend, aveţi mintea încuiată!” – scuze, primesc aşa des astfel de replici pentru idei ca ale dv!
    Iar între net şi bibliotecă trebuie să se parcurgă nişte drumuri şi nişte cărţi…

    Like

Leave a comment