Câștigătorii concursului “Un mărțișor pentru o persoană dragă” sunt …

Zic să mai mărim puțin suspansul :))

Este al doilea concurs pe care îl organizez pentru dragii mei cititori. Și de această dată am primim zeci de comentarii, unele mai emoționante și mai pline de esență decât altele, dar toate izvorâte din dragostea și respectul pe care sunt convinsă că voi, cei care v-ați înscris în concurs, le nutriți pentru persoanele la care v-ați gândit atunci când mi-ați scris câteva rânduri…

Mi-a fost greu să stabilesc fiecare câștigător în parte. Mi-a fost greu pentru că s-au împletit dragostea față de mamă, cea față de iubit/iubită, cea față de copil, cea față de prieten … și în fața tuturor acestor forțe pe care voi le-ați invocat în subsolul unei simple postări … m-am simțit atât de mică și nesemnificativă …

Felicit pe toți cei care și-au etalat aici dragostea pentru apropiați, îi felicit pentru dăruire, curaj, dar nu numai.

Așadar, dragilor, câștigătorii celui de-al doilea concurs:

1. “Moara cu noroc” – Ioan Slavici
Parvu
“sotiei mele Ancuta, MOARA CU NOROC ptr ca are o poveste interesanta”

2. “Enigma Otiliei” – George Călinescu
Mihaela Luca
“Primele doua carti, daca nu si din celelalte se studiaza in liceu, asa ca fiica mea ar fi cea mai potrivita sa-i daruiesc una din carti. Cum in aprilie este ziua ei de nastere, ar fi un bun cadou si o motivatie in plus sa invete sa citeasca mai bine. Acum invatam sa citim abia, dar o atrag foarte mult cartile si lectura, ca si pe mine.
Cum tatal ei a abandonat-o de mai bine de 4 ani, nemaivenind sa o vada nici macar de ziua ei, sa-i aduca un cadou, eu trebuie sa compensez si sa-i ofer cat pentru ambii parinti.
Ea este destul de matura si intelege ca este greu, nu face pretentii, insa e copil si nu vreau sa simta lipsa unui al doilea salariu in casa, vreau sa se bucure si ea, cum se bucura toti copii de varsta ei cand primesc ceva.
Ce inseamna ea pentru mine? Este o parte din mine, este sufletelul meu care-mi lumineaza ziua, este tot ce mi-am dorit si D-zeu mi-a dat. Este exact copilul pe care mi l-am dorit dintotdeauna.”

3. “Romanțe pentru mai târziu” – Ion Minulescu
Grosu Ioana
“Prietenei mele care trebuie sa nasca cam in acea perioada.Nu am cuvinte sa descriu cat este ea de importanta pentru mine si cum ma uimeste in fiecare zi cu bunatatea ei. In acest fel as putea sa-i si multumesc pentru faptul ca a aprins o dragoste imensa pentru citit in sufletul meu.”

4. “Adela” – Garabet Ibrăileanu
Stan Elena
“I-aș dărui mamei cartea ”Adela” de Garabet Ibrăileanu pentru că mereu a fost o femeie luptătoare, nobilă prin concepții, chiar dacă a plătit tribut scump statutului social( familie de țărani cu copii mulți, pentru care a fost mamă din copilărie).”

5. “Scrisoare de dragoste” – Mihail Drumeș
Camelia Covaci
“Aş dărui una dintre cărţi (“Romanţe pentru mai târziu” sau “Scrisoare de dragoste”) pentru cineva care:

-> a uitat cum e să mai deschizi o carte şi să simţi miros de slove;
-> petrece mult şi foarte mult timp în compania computerului, că trebuie, că nu trebuie;
-> găteşte miraculos, dar îmi lasă şi mie plăcuta sarcină de a aduna şi spăla vasele;
-> ştie să fie protector şi atent la nevoile mele;
-> nu se dă în vânt după mămăligă, decât dacă e însoţită de brânză;
-> iubeşte berea, dar niciodată cu alune sau covrigei;
-> mi-a oferit cea mai frumoasă zi din viaţă, aceea a nunţii noastre;
-> m-a iubit şi mă iubeşte mai puternic decât în primele luni ale relaţiei noastre;
………………………………………………………………
pentru tine, iubitul meu soţ, în virtutea vieţii minunate pe care mi-o oferi zi de zi!”

6. Vol. “Chira Chiralina. Codin. Ciulinii Bărăganului” – Panait Istrati
Andrada:
“Ciulinii Bărăganului” este o carte pe care as vrea ca fiul meu sa o citeasca, numai ca fiul meu nu are inca un nume. Urmeaza sa vina pe lume in aprilie, dar deja este cea mai importanta persoana din viata mea, primul la care ma gandesc atunci cand trebuie sa fac o dedicatie sau un cadou.

Cum veți intra în posesia premiilor ? Dacă vă veți regăsi pe lista câștigătorilor, îmi veți trimite e-mail la stanicabostanaru@yahoo.fr fie cu adresa dvs, fie direct cu datele persoanei la care vreți să ajungă volumele (așa ar fi mult mai interesant și surprinzător pentru persoana respectivă). De precizat faptul că eu mă voi ocupa inclusiv de achitarea taxei poștale.

5 comments

  1. Mulțumim din suflet pentru aceste minunate mărțișoare și pentru șansa acordată de a-i bucura pe cei dragi!

    Like

Leave a comment